Gefrituurd hammetje an Aubel® met groene pepersaus
Een feest voor alle fijnproevers !
INGREDIËNTEN
- 4 Achterhammetjes van Aubel®
- 2 eetlepels groene peper
- 20 cl vloeibare verse room
- 1,5 eetlepels kalfsfond
- 5 cl cognac
- 8 aardappelen
- Zout
- Margarine
BEREIDING
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelen, giet ze af en laat afkoelen.
- Snijd ze in schijfjes van 5 mm.
- Laat de margarine in een braadpan smelten. Bak de aardappelen aan beide zijden. Zet aan de kant.
- Maak de saus: giet de room en de groene peper in een kleine pan met dikke bodem en breng aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en voeg er de cognac, het zout en de kalfsfond aan toe. Roer stevig door de saus en laat de pan, als alle ingrediënten goed door elkaar zijn geroerd, nog 6 minuten op een zacht vuur sudderen. Even proeven als de saus is ingedikt, en kruid eventueel bij. Zet aan de kant.
- Warm de achterhammetjes 4 tot 5 minuten op in de frituurpan bij 180°C. Snijd ze in sneetjes en dien op.