Aubel®, een duurzaam partnerschip met mens, dier en milieu

 

Met Aubel kies je niet alleen voor 50 jaar Belgische kwaliteit. Je kiest ook voor een beter dierenwelzijn, lokale economie en een beter milieu. Voor onze Aubel® Ham werken we uitsluitend samen met lokale boeren die over de hele lijn voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. 

Maar daar blijft het niet bij. Ons duurzaam engagement wordt elke dag groter en groener. En daar vaart iedereen wel bij. Ook jij.

 

 

 

Aubel_filieres_picto_mens

Onze mensen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint voor ons in Aubel, kloppend hart van ons familiebedrijf en gekend om zijn lekkere streekproducten. Als werkgever van 400 enthousiaste en gepassioneerde werknemers streven we elke dag naar beter. Daarom investeren we systematisch in welzijn op het werk, moderne technieken en de lokale economie in en rond Aubel.

 

Als werkgever van 400 enthousiaste en gepassioneerde werknemers streven we elke dag naar beter.

Onze partners

Als consument weet je graag wat je eet. Transparantie is daarbij cruciaal. Daarom werken we uitsluitend samen met Belgische veehouders die de korte keten mee ondersteunen. En die de traceerbaarheid van onze producten door strikte kwaliteitscontroles gemakkelijker maken. 

Net zoals wij vinden onze partners lokale verankering van een merk, voedselveiligheid en respect voor dieren belangrijk. Zij waken er mee over dat die onberispelijke kwaliteit van je Aubel®-charcuterie op elk moment is verzekerd. Van bij de boer tot op je bord. 

Onze klanten

Jou de beste kwaliteit bieden, daar doen we het voor. Al meer dan 50 jaar is Aubel® het voortreffelijke resultaat van traditie en Belgisch vakmanschap. Bereid met vlees afkomstig van Belgische varkens en kippen, met zo weinig mogelijk additieven en zout. En dat proef je bij elke hap.

Door te kiezen voor Aubel®, steun je als actieve consument de lokale economie en beperk je samen met ons de voedselkilometers.

 

certificaat - authentieke recepten - verminderde additieven - 25% minder zout - respect voor hygiënevoorschriften  – jodiumzout

 

Aubel_filieres_picto_dier

Respect voor dieren

Als familiebedrijf met een passie voor charcuterie, zijn we niet blind voor wat er rondom ons gebeurt. Respect voor mens en natuur, gaat voor ons hand in hand met respect voor dieren. Daarom kiezen we bewust voor een gevarieerde en evenwichtige voeding voor onze dieren (rijk aan granen, eiwitten, vitaminen en mineralen) en dieren die opgroeien in een stressvrije omgeving. Die zijn van nature sterker. Preventief toedienen van antibiotica is daardoor ook helemaal niet meer nodig. 

Betere kwaliteit

Onze varkens zijn van 100% Belgische afkomst. Dat verklaart waarom ze minder lang onderweg zijn (transporttijd van maximaal 2 uur) en dus ook minder stress ervaren. Daarbij groeien onze dieren ook op in een omgeving waar ze zich goed voelen: met voldoende tijd om te groeien, de aanwezigheid van voldoende ruimte en afleidingsmateriaal. En dat proef je. Want gezonde en stressvrije dieren zorgen voor lekkerdere charcuterie van betere kwaliteit.

 

Aubel_filieres_picto_milieu

Duurzaam en lokaal

Verantwoord ondernemen betekent voor Aubel ook onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Dat doen we al door systematisch te kiezen voor een eerlijke keten en een lokaal partnership met veehouders. Door de kortere afstand wordt de transporttijd beperkt en daarmee ook de impact op het milieu.

In ons bedrijf zelf evalueren we continu elke stap in ons productieproces. Samen met onze milieu- en energieverantwoordelijke zoeken we naar duurzame milieuoplossingen voor minder energieverbruik, verminderde C02-uitstoot en beter afvalbeheer. Ecologische verpakkingen, duurzaam transportbeheer, eco-opleidingen voor vrachtwagenchauffeurs zijn maar enkele voorbeelden van ons duurzaam beleid.

Werken aan een groenere voetafdruk in onze sector doen we natuurlijk niet alleen. Ook onze partners nemen hun verantwoordelijkheid op door te investeren in warmterecuperatie, de installatie van zonnepanelen en slimme waterzuiveringssystemen.

Bij al onze beslissingen, activiteiten en processen houden we rekening met onze werknemers, onze partners, dierenwelzijn, milieu en met jou. Dat is voor ons de enige manier om te ondernemen, met een blik op de toekomst. Want We Care, elke dag opnieuw.

 

Aubel_filieres_picto_100%25

Echt 100% Belgisch

Het merk Aubel® is op verschillende manieren op en top Belgisch. En niet alleen omdat onze charcuterie van 100% Belgische bodem is:

  • Aubel is het dorp waar ons bedrijf al sinds jaar en dag verankerd is; 
  • Aubel is sinds het prille begin het kloppende hart van onze Belgische familiegeschiedenis;
  • Aubel is de plek van waaruit we elke dag op zoek gaan naar beter en duurzamer. 

Daarom houden we bij al onze beslissingen, activiteiten en processen rekening met onze werknemers, onze partners, dierenwelzijn, milieu en met jou. Dat is voor ons de enige manier om te ondernemen met een blik op de toekomst. Want we care, elke dag opnieuw.