Aubel witte worst met appel op een bedje van bladerdeeg
            Een Belgische klassieker in een modern jasje
      
        INGREDIËNTEN
              - 1 vel kant-en-klaarbladerdeeg
 - 1 Aubel® witte worst met fijne kruiden
 - 3 appels
 - 2 kl rietsuiker
 - 4 takjes verse rozemarijn
 - olijfolie
 - peper en zout
 - Veenbesssencompote
 
BEREIDING
              - Verwarm de oven voor op 180°C.
 - Verdeel het vel bladerdeeg over 4 kleine bakvormpjes. Druk het deeg goed aan tegen de randen.
 - Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten. Snijd ze nu in fijne stukjes.
 - Beleg het bladerdeeg met de appelstukjes en strooi er de rietsuiker over.
 - Snijd de Aubel® worst in fijne schijfjes, halveer ze en leg ze op de stukjes appel.
 - Kruid met peper en zout, bestrijk lichtjes met olijfolie en voeg een takje rozemarijn toe.
 - Zet de 4 bakvormpjes in het midden van de oven op 180°C en laat gedurende 30 minuten bakken.
 - Serveer het geheel met wat veenbessencompote.
 
Zo eenvoudig, zo lekker!