Le carpaccio de jambon d’Ardenne Aubel®

20 minuten

4 personen

Gemakkelijk

Carpaccio van Ardeense ham van Aubel

Fijne sneetjes vol genot

INGREDIËNTEN
  • 8 sneetjes Ardeense Ham van AUBEL®
  • 80 g wortelen in staafjes
  • 80 g bladselderij in staafjes
  • 80 g fijne groene boontjes (halfgaar)
  • 80 g meloen in staafjes
  • 80 g aardbeien in staafjes
  • 80 g braambessen of frambozen
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel groene citroen sap
  • 3 soeplepels arachideolie
  • Zout en peper van de molen
  • Enkele geroosterde sesamzaadjes
  • Blaadjes verse basilicum
BEREIDING
  1. Meng de groenten en het fruit voorzichtig in een slakom met de mosterd, het citroensap, de arachideolie, zout en peper.
  2. Laat 5 minuten intrekken en verdeel ondertussen de Ardeense ham op 4 grote platte borden. Leg vervolgens met een soeplepel het uitgelekte mengsel in het midden van de borden, in de vorm van een koepel.
  3. Giet met de soeplepel de rest van het sap in een sliertje over de hesp.
  4. Garneer net voor het opdienen met de sesamzaadjes en basilicum. Kruid af met pepermolen.
  5. Nog lekkerder  met een licht geroosterd zuurdesemboerenbroodje en boerenboter!

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES