Le croustillant de chèvre frais au lard fumé Aubel® et son miel balsamique

20 minuten

4 personen

Gemiddeld

Krokantje van verse geitenkaas met gerookt spek van Aubel en balsamico-honing

Je kraakt van plezier!

INGREDIËNTEN
  • 8 dunne sneetjes Gerookt Spek van Aubel®
  •  4 verse, ronde geitenkaasjes van 80 tot 100 g
  •  Zout en peper van de molen
  •  2 blaadjes brickdeeg
  •  Een beetje gesmolten boter
  •  2 eetlepels vloeibare bloemenhoning
  •  1 theelepel balsamicoazijn
  •  4 takjes rozemarijn
  •  4 kwartjes gedroogde tomaat
  •  Enkele blaadjes groene sla
BEREIDING
  1. Verwarm de oven op 150 °C.
  2. Snijd de helft van het spek in zeer dunne reepjes, bak ze in een pan en zet daarna opzij.
  3. Bak de 4 resterende sneetjes in de pan en laat ze vervolgens enkele minuten lekker knapperig worden in de oven.
  4. Kruid de kaasjes met zoute en peper, leg de spekreepjes erop met een klein rozemarijntakje erbij. Pak de kaasjes in een half blad brikdeeg in, smeer het bovenste lichtjes in met boter en plaats 5 minuten in de oven.
  5. Schik een beetje groene salade op de borden, leg de krokantjes erop en garneer met rozemarijn en de gedroogde tomaat. Leg de sneetjes spek ernaast en overgiet met het mengsel van honing en balsamicoazijn.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES