Help, mijn vriend(in) eet vegetarisch en ik niet, wat nu?

Hij kiest voor vlees, zij voor vegan. Met deze 5 tips schuif je weer met plezier en zonder stress aan tafel!

 

Thuis gezellig tafelen met vrienden is het nieuwe uit eten gaan. Heel leuk, maar voor sommigen ook heel stressvol. Vleesliefhebbers en flexitariërs? Da’s vertrouwd terrein. Vegetarisch? Moet lukken. Vegan? (stilte). Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich even welkom voelt, ongeacht zijn of haar eetvoorkeur? Dat kan, met deze 5 tips!

1. Ken je vriendje

Ann at vlees, maar is nu vegetarisch. En Alex eet alleen maar vegan, of was het nu Margot? Kom je tijdens het diner liever niet voor gênante verrassingen te staan? Eén whatsappberichtje is voldoende om te weten hoe het met ieders eetvoorkeur is gesteld. Je kan er nog een leuke quiz van maken ook!

2. Sharing is caring

Je vrienden verwachten heus niet dat je een gerecht op tafel tovert dat nog nooit iemand gegeten heeft. Laat staan een viergangenmenu. Vraag hen gerust om hun favoriete gerechten met je te delen en laat je inspireren. De rest volgt vanzelf wel.

3. Eén voor iedereen

Het is waar dat veganisten en vegetariërs meer verwachten dan een kaaskroket of een toast champignon op hun bord. Maar da’s geen probleem toch? Intussen vind je overal smakelijke (en makkelijke) gerechten die iedereen doen watertanden. Wat dacht je van deze bloemkoolcouscous met of zonder gehaktballen? ?

sla

4. Ideaal gespreksondewerp

Goeie vrienden gaan geen enkele discussie uit de weg. Ook niet de zogezegde ‘no-go’-onderwerpen aan tafel. Wil je weten waarom je beste vriend(in) nu ineens kiest voor vegan? Of waarom jij nog steeds kiest voor een lekker sneetje charcuterie tussen je boterham? Gooi het in de groep en luister. Want praten met je mond vol is onbeleefd ?.

 

 

 

5. Keep it simple… en plezant

De mood van de avond heb je voor een groot stuk zelf in de hand. Liever geen stress? Zorg voor een geïmproviseerde bar waar iedereen zichzelf kan bedienen, zet een relaxed muziekje op en vooral: hou het simpel. Echt. Als jij je amuseert, doen je gasten je graag na.

 

Maak er een leuke avond van!