De Meester-Charcutiers van Aubel®

Omdat passie en traditie het verschil maken.

 

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel, de Meester-Charcutiers van Aubel®. Elke dag geven ze het beste van zichzelf om jou van de fijnste vleeswaren te voorzien. Met een hart voor mens en dier, en mét respect voor jarenlange tradities. Maar vergis je niet: traditie is niet hetzelfde als stilstaan. Bij Aubel® gaan de Meester-Charcutiers voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en recepten om de bereiding van nieuwe en bestaande producten verder te verfijnen. Maar wie zijn die Meester-Charcutiers nu eigenlijk? Wij vonden een antwoord achter de schermen van Aubel®.

Waarom zijn de Meester-Charcutiers zo belangrijk voor het merk Aubel®?


“Zoals je weet is Aubel® een familiebedrijf. Alles draait hier om traditie, authenticiteit en vakmanschap. Onze Meester-Charcutiers belichamen die authenticiteit en technische knowhow. Zo slagen we erin om onze waarden en onze traditie goed te bewaken. Daarnaast zijn al onze Meester-Charcutiers ook gepassioneerd bezig met hun vak.”

 

Wat is een
Meester-Charcutier? 

Voor Aubel® is de Meester-Charcutier iemand die de kennis, de ervaring en de vaardigheden heeft om charcuterie te ontwikkelen en te produceren. Ook een uitstekende smaakzin is onmisbaar voor een goede Meester-Charcutier.

Wat is de rol van een Meester-Charcutier? 

Julien (verantwoordelijke van Research & Development): “De Meester-Charcutiers ondersteunen het R&D team bij het bedenken en ontwikkelen van nieuwe recepten en smaken. Samen zorgen we ervoor dat alles voldoet aan de wensen van de klant en de verschillende kwaliteits- en veiligheidsvereisten.”

Marc (verantwoordelijke van het atelier gekookte ham, kipfilet en ovengebakken spek): “Vroeger bedacht en vervaardigde de slager alle vleeswaren zelf. Nu bedenkt de Meester-Charcutier nieuwe recepten met het R&D team en zorgen de productieteams voor de realisatie. Ook de selectie van de juiste ingrediënten gebeurt nog altijd door onze Meester-Charcutiers.”
 

We waken er goed over dat het vlees in zijn meest natuurlijke vorm wordt gerespecteerd. Als de verhoudingen tussen smaak, textuur, tradities en kwaliteit helemaal goed zitten, is een recept geslaagd. ” 

Traditie speelt een belangrijke rol bij Aubel®. Kun je wat meer vertellen over die traditionele kook- en bereidingstechnieken tijdens het productieproces?

“Ola, dat is ons familiegeheim (lacht). Maar wat ik je wel kan vertellen, is dat de beste smaak wordt bekomen door een minimum aan toegevoegde ingrediënten. We laten vlees vlees zijn, begrijp je? Daarnaast zijn vertrouwen, de passie voor het werk én de tijd nemen om een kwalitatief product af te leveren elementen die écht wel het verschil maken.” 

test
Dankzij onze smaak voor traditie proeft de consument het verschil met de andere vleeswaren. We laten vlees vlees zijn, begrijp je?

Hoe rijmen jullie traditie en de rol van Meester-Charcutiers met het machinale productieproces?  

julien

 

Julien: “De rol van de machine is er in de eerste plaats om het vroegere handmatig werk te vervangen. De machine ontlast het zware werk. Het vervangt onze mensen niet. Integendeel, de expertise van onze mensen maakt ons merk tot wat het is. Mens en machine werken hier samen als collega’s. En als je goed samenwerkt en elkaar respecteert, is de kans heel groot dat de producten ook van zeer goede kwaliteit zijn.”

Marc: “Als je authentieke en kwaliteitsvolle producten wilt produceren, kan een machine de knowhow en expertise van onze mensen niet vervangen. We hebben onze mensen bijvoorbeeld nodig om het juiste stukje vlees te selecteren en te sorteren. Die finesse en expertise heeft een machine niet.”
 

Wanneer is jullie dag geslaagd?

Julien: “Ik ondersteun verschillende teams bij het zoeken naar oplossingen als er zich problemen voordoen. Als ik weet dat ik minstens één persoon uit mijn team heb kunnen helpen, is mijn dag goed geweest.” 

Marc: “Als ik mijn passie heb kunnen overdragen naar mijn collega’s. Want dat wens ik echt iedereen toe: werken met passie.”
 

 

Meer weten over Aubel® en onze producten? 
Ontdek
hier ons hele gamma of volg onze Facebookpagina @Aubel