Wat te doen met koelkastrestjes?

Eten weggooien is zonde. Gelukkig bestaat er zoiets als 'vrijdag restjesdag'. 

 

Wat eten we vandaag? Kijk even in de koelkast. Want daar zijn altijd restjes groenten, pasta of charcuterie van de voorbije week te vinden. Maar in plaats van ze in de gft-bak te kieperen, ontdek je hier wat je er allemaal mee kan doen.

Opeten op 'vrijdag restjesdag'

Gooi je geregeld eten weg? Kies een vaste dag uit waarop je alle restjes opeet. Wie zei dat vrijdag altijd een ‘vis- of frietjesdag’ moet zijn?

pizza

Creatief zijn met restjes

Is experimenteren in de keuken niet zo je ding? Een slimme receptenmaker weet altijd raad! Kijk wat er in de koelkast ligt, geef de ingrediënten in in een online receptenmaker en word beloond met een verrassend lekker recept. Wij zijn fan van de handige KitchenPal app!

Restjes charcuterie? Da’s food for pizza! Heb je nog wat ham of kipfilet in de koelkast? Met wat schijfjes groenten en restjes tomatensaus erbij heb je in 1-2-3 een heerlijke pizza klaar! Geen pizzadeeg in huis? Oud brood kan ook dienen als basis voor enkele zomerse bruschetta’s. Njam njam!

 

Soep maken van groenterestjes

Soep.is.altijd.lekker. Nog wat groenten over van de vorige dag? Gooi ze in een pot, voeg er een bouillonblokje aan toe en maak er een heerlijk soepje van. Je opgeruimde koelkast is je eeuwig dankbaar.

In de diepvries stoppen

Geen tijd om te koken op restjesdag? Vries je eetrestjes gewoon in en bewaar ze voor later. Bijvoorbeeld voor een dag waarop je alleen thuis bent. Zo heb je altijd wel iets lekkers in huis.

Iemand anders blij mee maken

Soms blijft een aankoop onaangeroerd en wat zielig in de koelkast liggen. Omdat je geen zin hebt om te koken, of omdat je het toch niet zo lekker vindt. Wacht dan niet tot alles over datum is en geef het weg aan je buur, vrienden of collega’s. Die extra lach krijg je er gratis bij.

 

Met deze ingrediënten heb je alvast alles in huis om je koelkast helemaal leeg te koken. Razend benieuwd hoe jij hiermee aan de slag gaat. Eet smakelijk!