Carpaccio van Ardeense ham van Aubel
            Fijne sneetjes vol genot
      
        INGREDIËNTEN
              - 8 sneetjes Ardeense Ham van AUBEL®
 - 80 g wortelen in staafjes
 - 80 g bladselderij in staafjes
 - 80 g fijne groene boontjes (halfgaar)
 - 80 g meloen in staafjes
 - 80 g aardbeien in staafjes
 - 80 g braambessen of frambozen
 - 1 koffielepel mosterd
 - 1 koffielepel groene citroen sap
 - 3 soeplepels arachideolie
 - Zout en peper van de molen
 - Enkele geroosterde sesamzaadjes
 - Blaadjes verse basilicum
 
BEREIDING
              - Meng de groenten en het fruit voorzichtig in een slakom met de mosterd, het citroensap, de arachideolie, zout en peper.
 - Laat 5 minuten intrekken en verdeel ondertussen de Ardeense ham op 4 grote platte borden. Leg vervolgens met een soeplepel het uitgelekte mengsel in het midden van de borden, in de vorm van een koepel.
 - Giet met de soeplepel de rest van het sap in een sliertje over de hesp.
 - Garneer net voor het opdienen met de sesamzaadjes en basilicum. Kruid af met pepermolen.
 - Nog lekkerder met een licht geroosterd zuurdesemboerenbroodje en boerenboter!