Jambonneau Aubel® rôti au Sirop de Liège
45 minuten
4
Gemakkelijk

Aubel® Gebakken hammetje met Luikse Stroop

Een hartverwarmend recept om samen met de kinderen te maken!

INGREDIËNTEN
  • 4 Aubel® gebakken hammetjes
  • 4 eetlepels Luikse siroop
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 8 vastkokende aardappelen
  • 4 appelen (type Jonagold)
  • 2 uien
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • Olijfolie
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil 2 uien, 8 aardappelen en 4 appelen. Snijd alle ingrediënten in vier.
  3. Smeer de groenten in met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en verdeel in vier porties. Doe elke portie in een ovenvaste schaal. Bak de groenten 10 minuten op 200°C terwijl je de hammetjes bereidt.
  4. Klop 4 eetlepels goede Luikse stroop met 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 eetlepel komijnzaad en versgemalen zwarte peper. Bestrijk er de vier hammetjes mee.
  5. Haal de voorgekookte groenten uit de oven en leg elk hammetje in een schaal. Bak gedurende 30 minuten op 200°C. Tijdens dat half uurtje worden de groenten gaar, verwarmt het vlees en kan de laklaag karamelliseren.
  6. Tip: voeg om de 10 minuten een beetje meer lak toe met een kwastje. Het zal nog beter smaken!
  7. Haal de gerechten uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen alvorens ze op te dienen. Zo kan het vlees even rusten en nog malser en smakelijker worden. Serveer met een groen slaatje in vinaigrette. Geniet ervan!

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES