Gratin de boulettes à la sauce tomate Aubel®

45 minuten

4 personen

Gemiddeld

Gratin van Gehaktballen in tomatensaus van Aubel®

Het recept van gelukzaligheid!

INGREDIËNTEN
  • 2 pakken Gehaktballen in zachte tomatensaus van Aubel® 400 g
  • 1 courgette
  • 1 dl room
  • 1 dl room voor de puree
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 1 blaadje laurier
  • ½ zachte Hervekaas
  • 800 g Bintje aardappelen
  • 150 g boter + 30 g
  • ½ selderieknol
BEREIDING
  1. Bereiding van de puree: schil de aardappelen en kook ze. Stamp ze na het koken fijn en voeg er de boter, 1 dl room, het zout, de peper en de nootmuskaat aan toe.
  2. Snijd de courgette in fijne schijfjes en stoof ze kort in de pan met een beetje zout om het water eruit te halen. Laat ze darna uitlekken.
  3. Snijd de selder in blokjes van ± 1,5 cm groot en kook ze met wat water, zout, een beetje boter en het blaadje laurier. De blokjes selderie moeten licht knapperig blijven. Zet aan de kant.
  4. Warm de gehaktballen in tomatensaus ± 12 min. op in de oven bij 180°C of ± 20 min. in de pan.
  5. Doe alles in een ovenschotel of in een drevel: begin met een laagje selderie, dan wat puree, in schijfjes gesneden gehaktbal, schijfjes courgette, een plakje Hervekaas (naar smaak) en een laagje room.
  6. Zet 20 min. in de oven bij 180°C.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES