Le millefeuille de jambon Aubel® aux légumes gratinés à la mozzarella.

20 minuten

4 personen

Gemiddeld

Een millefeuille van Aubel-ham, gegratineerde groenten met mozzarella

Verwacht je maar aan complimentjes!

INGREDIËNTEN
  • 12 sneetjes Meesterlyck Beenham van AUBEL®
  • 4 middelgrote wortelen
  • 2 courgettes
  • 16 platte sperziebonen (snijbonen)
  • 200 g mozzarella
  • 4 dl tomatensaus
  • Zout
  • Peper van de molen

 

BEREIDING
  1. Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Doe hetzelfde met de courgettes, maar dan zonder te schillen. Snijd de sperziebonen, wortelen en courgettes vervolgens op maat van de breedte van de sneetjes ham.
  2. Blancheer de drie groenten in kokend, gezouten water: 30 sec. voor de courgettes en 1,5 min. voor de worteltjes en de sperziebonen. Laat ze daarna afkoelen en leg ze op een absorberend keukenpapier.
  3. Strijk een schotel lichtjes In met olie en maak afwisselend laagjes met de in twee gesneden plakjes ham en de drie groenten.
  4. Verwarm de oven voor op 150 °C  en bedek de millefeuilles met dunne plakjes mozzarella. Lichtjes peperen, afdekken met aluminiumfolie en gedurende 20min. de oven zetten.
  5. Neem 5 min. voor het einde van de baktijd de aluminiumfolie weg en laat gratineren.
  6. Dien op met een zeer warme tomatensaus.
     

Tip: de millefeuille doet wonderen met wilde rijst erbij, of een volkorenpasta.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES