Galette de choucroute et mini jambonneau Aubel®

50 minuten

4 personen

Gemiddeld

Zuurkooltaartjes met een Minihammetje van Aubel®

Een hartverwarmend gerecht!

INGREDIËNTEN
  • 4 minihammetjes van Aubel®
  • 350g  Zuurkool met Riesling en spekjes
  • 1 kg Bintje-aardappelen
  • 150 g boter
  • Melk
  • 1 eigeel
  • 20 g meel
  • Een beetje tartufata (truffelsaus)
  • 1 schuitje groene asperges
  • 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood (laten trekken in een halve liter warme bruine kalfsfond)
  • 25 g zetmeel
BEREIDING

Bereiding van de zuurkooltaartjes :

  1. Meng 200 g zuurkool met één eigeel en 20 g zetmeel.
  2. Bak het mengsel in een warme pan en maak kleine taartjes met een diameter van ± 4 cm.
  3. Zet aan de kant, maar houd de taartjes warm.

Bereiding van het garnituur :

  1. Maak je puree met boter en melk. Voeg er naar smaak tartufata aan toe.
  2. Kook de groene asperges 1,5 min. in zout water en zet ze aan de kant.
  3. Warm de Minihammetjes op in de kalfsfond op. Snijd in plakjes en hou ze warm.
  4. De saus: laat de kalfsfond voor de helft inkoken, voerg er de room aan toe en dik de saus naar eigen smaak in. Mix om een lekker smeuïge saus te krijgen.

 

Tip : laat een beetje zuurkool frituren voor een krokant effect.

PRODUCTEN

LEKKERE RECEPTJES